Renovera köket – herregud vad svårt det är!

Längtar tills jag får bjuda in till fest i mitt nya kök! Foto: Johanna Kassel

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur svårt det skulle vara att renovera köket. Alla dessa val, jag blir tokig och då har jag ändå massor med bra folk i min närhet som kan hjälpa mig. Nu ska jag försöka välja hur eluttagen och strömbrytarna ska se ut, inte lätt!

Idag levererades ugnarna och hällen jag valt, men så insåg jag att det blir för trångt med en 90 häll så jag får helt enkelt skicka tillbaka den och beställa en 60 istället. Så svårt att lixom se allt framför sig, speciellt då jag aldrig haft ett riktigt kök hemma och nu ritar om hela lägenheten så måste man ha extra mycket fantasi för att kunna tänka ut hur man vill ha det.

Idag fick jag hjälp att göra om ritningarna för igår kom jag på att jag ville ha allt på ett annat sätt.. Dessvärre hade snickarna redan hunnit så långt att de fick ta bort en hylla som jag bestämde mig för att steka.

Nu är det allafall spikat hur det ska se ur i stora drag och såhär blir köket i min lilla 2a.

Köket uppifrån

Köket uppifrån

Vy från sovrummet

Vy från sovrummet

jessicas kökfrej kök jessicajessica frejs kök

Vy utifrån uteplatsen.

Vy utifrån uteplatsen.

Jag kan knappt bärga mig. Längtar så efter att få stå här och laga mat med dubbla ugnar, dubbla kylar, en riktig diskmaskin, matbord med plats för 14 kompisar och oändligt med hyllor, skåp och lådor. Om några veckor ska det vara klart och redo för inflyttning. Undertiden köket renoveras är jag på soliga Gotland och jobbar med att fota en massa härliga recept till amelia som ni får se i höst.

gotland