Bakom kulisserna på matfotografering

Jag oh min bästis Nicole är handmodeller.

Vilken vecka härlig och krävande vecka det har varit/är här uppe i Fårösund. Ni som följer mig på Instagram har kunnat se på Stories att jag håller som bäst på och fotar en massa mat med Lina Eidenberg Adamo för amelia. Det här är utan tvekan den roligaste delen i mitt jobb men också den en av de mest krävande grejerna.

Att laga så här mycket mat, utan ett riktigt  bra kök, att hitta alla råvaror när man är på en Ö och närmaste stora butik ligger fem mil bort, att skriva upp och komma ihåg alla receptjusteringar och samtidigt skapa magi framför kameran är väldigt mycket. Sen när man är klar för dagen är det ett himla städande och lagande inför nästa dag. Och allra helst vill jag hinna renskriva mina texter också men det har faktiskt aldrig hänt att jag hunnit det så förstår inte riktigt varför jag fortfarande tror att jag ska lyckas med det.

Så som med allt som är riktigt roligt så är det också riktigt mycket jobb bakom.  Så här har den här veckan sett ut då vi fotat på Fårösunds Marina som är min familjs sommarbusiness och sommarställe.

Hur vackert är det inte med poke bowl, och gott såklart!

kaoset i bakgrunden.

amelia mat 5

Recept kommer i tidningen senare i år.

Att vara med mamma Lina på jobbet var högt upp på önskelistan tills hon fick testa, pappa kom och räddade India från vår tråkiga jobb efter någon timme:)

Vi fick hjälp av Linas underbara dotter India några timmar häromdagen. Jag tyckte det var roligare än vad India tyckte..

Sjukt smarriga laxburgare.

en favoriträtt som ni ska få recept på i amelia.

Man måste alltid ligga på golvet för att få rätt vinkel på armen när det ska fotas uppifrån, ser knasigt ut men blir fint på bild.

amelia mat 11

Den som väntar på något gott, längtar tills jag får dela det hrä emd er i tidningen sen.

Linas öga för färg och form är fantastiskt och det är så kul att planera bilder och göra fint framför linsen med ett proffs som Lina.

Bästa Lina Eidenberg Adamo. Finns få som jag har så kul med som jag har med Lina. Är så obeskrivligt tacksam över att jag får jobba med henne.

Nu ska jag värma lite bolognese som blivit över och koka pasta till middag. Är så extremt hungrig och sugen på att bara sitta still på en stol och äta mat och titta på havet.

Kram på er!