Hemkokt rabarber lemonad

Igår kväll när jag skulle går och lägga mig insåg jag att jag  igår morse hade rivit ur mina sängkläder och kastat dom i tvättmaskinen. Givetvis hade jag inte kommit ihåg att lägga de i torktumlaren så det var 1 timme att vänta på att de skulle torka innan jag kunde bädda och gå och lägga mig.

För att fördriva tiden så gjorde jag rabarberlemonad. Perfekt att ha i kylen och ta med till mitt favoritställe badställe blå lagunen när väl sommaren bestämmer sig för att komma hit på riktigt.

Gotlands mest magiska badplats. Blå Lagunen.

Det gamla kalkbrottet som nu är en sjö hittar ni på norra Gotland.

Jag gjorde det här receptet lite på en höft i månskenet så det är inte helt exakt, men det behöver det ju heller inte vara när det kommer till lemonad. Addera mer socker eller syra efter eget tycke och smak.

lemonad rabarber

rabarber lemonad

rababarber dryck recept

recept med rababarber

Jag kokade upp 1/2 liter slantad rabarber, 2 dl socker och 1 skivad citron med 2 liter vatten. Lät det koka i ca 10 minuter. Silade av och hälde upp i rena glasflaskor. Supergott ihop med massor av is och om man vill toppa med lite kolsyrat vatten för extra festlig touch.

rabarbersaft