Cheesecakerutor med sommarens bär

Jessica Frej hallon Hallon hallon cheesecake

Foto Lina Eidenberg Adamo

Cheesecakerutor

För oss (läs jag) som vill baka med egen plockade bär med saknar tålamod att plocka mycket så är det här ett perfekt recept för man behöver bara några deciliter.

Tid: 20 min + tid i ugnen
10–15 bitar

Botten
100 g smör
½ dl socker
1 dl havregryn
1 dl maizena majsstärkelse
1 ½ dl havremjöl, vill du baka glutenfritt tänk på att välja ett som är märkt glutenfritt.
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Cheesecake
300 g philadelphiaost
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker

Topping
1 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
1 tsk maizena majsstärkelse

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman alla ingredienser till botten och tryck ut degen i en rektangulär ugnsform 20*30 cm klädd med bakplåtspapper.
Vispa samman alla ingredienser till cheesecaken till en slät smet.
Häll smeten ovanpå botten i formen.
Blanda ihop bären med maizena.
Strö ut bären ovanpå cheesecaken.
Baka i ugnen i 50 minuter.
Låt kakan svalna helt och ställ den i kylen några timmar.
Skär i små rutor och servera till fika.