Mumsiga muffins med blåbärstopping

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Blåbärsmuffins

Extra lyxiga muffins med ljuvlig blåbärstopping. Glutenfria och enkla att baka, perfekt helgpyssel 🙂 Sugen på att baka ännu mer? Testa cheesecakerutorna.

Tid: 30 min
10 st.

50 g smör rumsvarmt
3 ägg
2 dl socker
2 dl glutenfritt havremjöl vill du baka glutenfritt tänk på att välja ett som är märkt glutenfritt.
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl blåbär, går bra med frysta

Till servering:
1 dl Blåbär
1 dl florsocker
200 g Philadelphia
1 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader gärna varmluft.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i ca 3 minuter.
Vispa ner resten av ingredienserna utom blåbär i äggblandningen till en jämn smet.
Häll smeten i muffinsformar, ca 10 st.
Fördela blåbär i formarna.
Grädda i 15 minuter.
Låt svalna.

Mosa eller mixa blåbär och florsocker.
Vispa med elvisp ihop med Philadelphia.
Häll i grädden och vispa fluffigt, det tar några minuter.
Klicka ut toppingen på de avsvalnade muffinsarna och servera.
Hoppas de smakar!

9789174247282

Nu ska jag åka iväg till Coop i Lidingö centrum och bjuda på smakprover och sälja min nya bok Supergott och Supersnabbt. Kom gärna förbi och säg hej, vill man köpa ett signerat ex går det också bra. Jag är där 11-19 🙂