Varm päronmacka med brieost -lördagsmys!

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Varm brie macka med rosmarin päron

En sen kväll när en vän skulle komma över på lite vin så gjorde jag de här superhärliga päronmackorna med brieost och de är perfekta ihop med ett glas rött, Leonard Cohen i högtalarna och en bästis bredvid sig. Det perfekta fredagsmyset helt enkelt!

Tid: 15 min
4 port.

4 skivor bröd
2 msk
svartpeppar
brieost
2 päron
2 msk smör
1 msk socker
½ tsk salt
2 kvistar rosmarin

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
Lägg en brie skiva på varje bröd och baka i ugnen i ca 5 min så osten blir mjuk.
Hetta upp en stekpanna och klyfta päronen.
Stek päron i smör, socker, salt och med rosmarinkvistarna tills de mjuknar lite och får fin färg.
Ta ut bröden och toppa med päronklyftorna.
Servera.

Ikväll blir det väldigt lugnt för min del, imorgon bitti står jag på nyhetsmorgon och lagar supergott och supersnabbt. Vi kör igång 07.58 Anders Pihlblad och jag. Hoppas ni är med oss 🙂