Chokladmousse med olivolja

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

Len och helt himmelsk chokladmousse som får en underbar karaktär av olivolja och flingsalt.

2 äggulor

¾ dl socker

1 krm salt

2 msk smakrik olivolja exempelvis Agourelleo från  FONTANA FOOD

3 dl vispgrädde

125 g mörk choklad i knappar eller hackad

 

Till servering

1/2 tsk flingsalt

1 msk smakrik olivolja exempelvis Agourelleo

 

Rör samman äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.

Vispa grädden lätt.

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro.

Tillsätt chokladen i äggblandningen i en stråle under omrörning.

Rör till en jämn smet.

Addera 1/3 av grädden och rör om med en ballongvisp till en jämn smet.

Rör i ännu en 1/3 och rör med en slikepott till en jämn smet.

Vänd ner den sista 1/3 och häll sedan upp moussen 4 glas eller skålar.

Ställ i kylskåp och låt sätta sig i minst 2 timmar.

Vid servering strö på några korn flingsalt.

Dela: