Halloumigryta

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

Mustig gryta att värma sig med. Om man vill kan man steka halloumin innan man lägger i den man jag tycker det är godast när man inte gör det.

2 msk smör

2 morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

1 msk ketchup

2 msk bruscetta soltorkad tomat

2 burk krossade tomater

1 dl vispgrädde

1 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 dl röda linser

2 krm vitpeppar

1 tsk tabasco

400 g halloumi

Kokt potatis till servering

 

Skala morötter, lök och vitlök.

Hacka morötter, lök, och vitlök i småbitar.

Fräs i smör tills löken är genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré och ketchup och fräs i ytterligare 30 sekunder.

Tillsätt bruscetta, krossade tomater, grädde, vatten, buljong, linser, peppar och salt.

Koka tills linserna är mjuknar, ca 10 minuter. Rör då och då och späd eventuellt med lite extra vatten.

Skär halloumin i stavar.

Tillsätt halloumin till tomat och linssåsen, koka i 5 minuter, så allt bli varmt och halloumin blir mjuk, smaka av och servera med kokt potatis.