Lammköttbullar i tomatsås

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

Världens godast köttbullar som får en extra skjuts i smaken av den grekiska hårdosten graviera.

1 ägg

½ dl grekisk yoghurt

1 msk lökpulver

3 vitlöksklyftor

2 msk franska örter

1 tsk salt

½ tsk malen svartpeppar

500 g lammfärs

100 g finriven graviera

25 g smör att steka i

1 burk krossade tomater

1 msk köttfond

Blanda ihop ägg, mjölk, lökpulver, salt och peppar.

Tillsätt färs och ost och rör snabbt ihop så allt blandas.

Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en skärbräda till en rektangel som är 30 x 20 centimeter. Skär med en kniv till 30 fyrkantiga köttbullar.

Smält smöret i en panna. Ta av pannan från värmen och lägg i de skurna köttbullarna. Innan du lägger dem i pannan, krama ihop dom med handen så de blir lite rundare.

När köttbullarna börjar bli klara efter ca 5 minuter tillsätt krossade tomater och fond.

Koka i ca 15 minuter.

 

Servera med pasta eller klyftpotatis och smulad fetaost.