Lasagne på 5 minuter!

Den här goda lasagnen hittade jag på när jag kom hem från en lång flygresa. Trött, jetlaggad och jättehungrig. Jag rörde ihop detta och höll tummarna för att det skulle bli gott medan jag packade upp resväskan och duschade. Jag ska erkänna att jag blev förvånad över resultatet, hur gott som helst och så enkelt att svänga ihop trots att jag inte sovit på 24 timmar. Det här receptet var det första jag la in i mitt bokmanus och sen blev det en hel del till som går in i kategorin ”Supergott och Supersnabbt”

anders philblad Jessica Frejboksignering Jessica Frejanders philblad

Jag lagade det här på nyhetsmorgon sist och Anders Philblad som är programledare la upp på instagram att det blev kvällens middag hemma hos dom. Barnen gav också  godkänt (YES!).

5 min lasagne

5-minuter lasagne

Tid: 5 minuter + 30 minuter i ugnen
4 port.

4 burkar krossade tomater á 400g, så bra kvalitet som möjligt
3 msk grönsaksfond
2–3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
4 msk olivolja
½ tsk malen svartpeppar
350 g pasta exempelvis lasagne corte från d’oro/pasta penne
300 g quornfärs eller liknade
2 krukor basilika
2 pkt buffelmozzarella á 125 g

Sätt ugnen på 200°.
Häll de krossade tomaterna i en lasagneform.
Häll på fond, pressa i vitlök, och ha i salt, sambal oelek, olja och peppar. Blanda runt med en gaffel.
Häll i pasta, qournfärs och basilikablad och rör om.
Bryt varje ost i 10–12 bitar och strö över gratängen.
Grädda i 30 minuter.
Servera med en god sallad.