Godaste marmeladen med bara 3 ingredienser

hallon choklad marmelad

Hallon & chokladmarmelad

Superenkelt och jättegott. Snygg gå bort present eller världens godaste pålägg.

Tid: 10 min

1 kg hallon
5 1/2 dl syltsocker
200 g mörk choklad

Koka upp hallon och socker och sjud i 5 min under omrörning.
Hacka chokladen undertiden marmeladen kokar.
Ta av från värmen och rör i chokladen så den smälter.
Häll upp på rena glasburkar.

hallon cheesecakeHallon

Tips! Det är viktigt att glasburkarna är helt rena för att undvika att marmeladen möglar. Jag börjar med att diska burkarna och sen lägger jag dom i en kastrull med kokande vatten i några minuter och fiskar upp de med en tång sen får de torka innan jag häller i den varma marmeladen och skruvar på locket. Förvara i kylskåp och undvik att stoppa fingrar i burkarna.

Ps. Glöm inte att spana in senaste avsnittet av ”Lättlagat med Jessica Frej” och få reda på hur du gör RULLFRIA köttbullar.

Nu åker jag till P4, klockan 14.40 snackar jag om tomater, hoppas ni vill lyssna 🙂