Missa inte rödbetorna nu!

Nu är rödbetorna så otroligt goda så passa på att njuta!

Bild: Lina Eidenberg Adamo

Morötter och rödbetor med salviakrutonger och chevré

Underbar förrätt med massor vackra färger och ljuva smaker. Tricket när man kokar färska rödbetor och morötter är att skala de efter kokningen då glider skalet lätt av.

Tid: 15 min
4 port.

1 knippe morötter (500 g)
1 knippe rödbetor (500 g)
½ liten baguette
1 msk smör att steka i
2 msk olja att steka i
1 vitlöksklyfta att steka med
några färska salviablad
150 g chevré

Skär av blasten på morötterna och betorna. (du kan spara blasten på betorna och använda i pajen).
Koka morötter och betor i varsin kastrull med saltat vatten.
Det tar ca 15–20 minuter beroende på storlek.
Skiva baguetten i ½ cm tjocka skivor.
Stek brödskivorna i olja, smör, 1 hel vitlöksklyfta och salviablad på medelvärme i några minuter.
Häll av vattnet från morötterna och betorna.
Dra av skalet på betorna genom att klämma på dem.
Morötterna kan behålla sitt skal eller så klämmer du försiktigt av det.
Dela betor och morötter på mitten och lägg på ett fat.
Toppa med krutongerna och smula över Chevré.

Jessica Frej Youtube

Imorgon släpps ett nytt avsnitt av ”Lättlagat med Jessica Frej” missa inte:)