Best of Montenegro

Nu är jag precis hemkommen från min pressresa till Montenegro med TUI. Och först och främst, tack Tui för ni ville att jag skulle följa med. Det har varit en otrolig resa som jag kommer ha med mig hela livet av så många andledningar.

Fantastiskt roligt att besöka ett land man knappt hör talas om. Landskapet var rakt igenom förtrollande, varje vy var som ur en sagovärld. Genom veckan åt vi på många olika restauranger var av 3 måltider av 14 var riktigt tråkiga. 4 var toppklass och resten någonstanns i mellanskitet. Mot slutet av resan kom vi på det smarta draget att fråga lokalbefolkningen om tips, och inte lita på google och tripadvisor. Det var då vi hamnde rätt. Så mitt råd är, strunta i internet och prata med folk.

Det jag kommer sakna mest och få cravings efter är gyrosarna vi åt i en liten snabbmats kiosk i Budva, så goda att vi år två var. Jag kommer också givetvis sakna värmen och det otroligt fina omgivningarna.

Hotellet vi bodde på var detta i Budva, om jag åker tillbaka vill jag bo i Porto Montenegro på det här hotellet som vi besökte en dag. Porto Montenegro är lugnare än Budva, men också generellt dyrare, vilket kan vara bra att veta.

Om någon gång skulle ha obeskrivligt mycket pengar skulle jag gärna bo här på Sveti Stefan! Så coolt ställe!

Något som verkligen gör att jag gillar det här resmålet är den korta flygtiden bara 2 1/2 timme från Stockholm. Supersmidigt! Montenegro är inte med i EU så man kan göra bra tax free fynd också om man vill.

Det jag inte kommer sakna är musiken vid poolen, jag vill helst att det är tyst så man kan lyssna på egen musik i sina lurar. Men på det stora hela så är jag supersugen på att besöka Monenegro igen, gärna på våren då man kan ta 4 dagar med skidåkning i bergen och sen kanske en vecka på stranden. Som en dröm!

Restauranger ni inte får missa:

Gyros i Budva, det är en liten gata vid strandpromenaden med flera snabbmatsställen, det i mitten där det jobbar två tjejer. Röda skyltar.

Hotell Budva, beställ majssoppan! Drömgod!

Konoba Demizana i Budva. Supermysigt, jättetrevliga och magiskt god mat! Bläckfisken var toppen. Innan maten får man massa goda små röror. Missa inte.

Al Posto Gusto i Porto Montenegro. Här var absolut godast mat! Burrata, Carpaccio med päron och gorgonzola och så oxfile med tryffelsås. Extremt gott och så mysigt ställe i hamnen. Beställ ett vin från Kroatien som heter Zlatan(!) typ godaste jag druckit!

Montenegro resa1

Montenegro resa2

Montenegro resa3

Montenegro resa4

Montenegro resa5

Montenegro resa6

Montenegro resa7

Montenegro resa8

Montenegro resa9

Montenegro resa10

Montenegro resa11

Montenegro resa14

Montenegro resa20

Montenegro resa124

Montenegro resa26

Montenegro resa29

Montenegro resa28

Montenegro resa12 Montenegro resa13 Montenegro resa15 Montenegro resa16 Montenegro resa17 Montenegro resa18 Montenegro resa19 Montenegro resa121 Montenegro res22 Montenegro resa123 Montenegro resa125

Montenegro resa30 Montenegro resa31 Montenegro resa32 Montenegro resa33 Montenegro resa34 Montenegro resa35 Montenegro resa36 Montenegro resa37 Montenegro resa38

Montenegro resa41 Montenegro resa3043 Montenegro resa44 Montenegro resa45 Montenegro resa48 Montenegro resa3049 Montenegro resa3050 Montenegro resa3051