Kantarellsmör -drömgott!

Foto Lina Eidenberg Adamo

Brynt kantarellsmör

150 g smör
3 dl kantareller
2 msk smör att steka i
1 liten vitlöksklyfta
1 msk konjak (kan uteslutas)
nymalen svartpeppar
½ tsk salt

Bryn hälften av smöret i en kastrull.
Smöret är brynt när de doftar nötigt och är bärnstensfärgat.
Låt smöret svalna och resterande smör bli rumstempererat.
Stek kantarellerna i 2 msk smör med en hel vitlöksklyfta salt och peppar.
När kantarellerna fått fin färg häll i konjak och låt den koka in.
Hacka kanatrellerna smått och blanda med brynt smör och rumsvarmt smör.
Lägg på plastfolie eller bakplåtspapper.
Rulla ihop och lägg i kyl eller frys till servering.
Skiva upp och servera till stekt kött eller på rostat bröd.
Så extremt gott!

Mer gott med kantareller? kika här!