Västerbottenjärpar med kantarellsmör- drömgott!

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Kantarellsmör med västerbottenjärpar och klyftpotatis

Det här kantarellsmöret är verkligen bland det godaste man kan göra med kantareller, servera på bröd, grillat kött eller som här med järpar och klyftpotatis.

Järpar
1 ägg
1/2 dl majsmjöl
1 dl vispgrädde
1 dl riven västerbottenost
1 rödlök
½  tsk svartpeppar
1 tsk salt
500g nötfärs, svensk gärna ekologisk
smör att steka i

Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, vitpeppar och salt.
Finhacka rödlök och blanda i den och osten.
Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev.
Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir bullarna stabbiga.
Rulla till 10 små järpar med blöta händer går det lättast.
Stek järparna i rikligt med smör tills dom är genomstekta.

Klyftpotatis
1 kg fast potatis
2 msk olivolja
salt

Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta potatisen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Häll på olja och salt.
Blanda runt och baka i ugnen i ca 40 minuter.

Servera järparna med mitt vansinnigt goda kantarellsmör!

Nu är jag på tåget till bokmässan och snart framme i Göteborg. Det är mitt fjärde år på bokmässan och jag känner mig lycklig och oerhört tacksam över att få leva min dröm. Tack vare att jag också hann med en lite semester innan årets mässa känner jag mig också harmonisk, lugn och utvilad (alltså precis så som jag ser ut på bilden :)). Tror det här blir min bästa mässa någonsin. Här hittar du mitt schema.