Mormors champinjonomelette

Foto Lina Eidenberg Adamo

Omelett med champinjonstuvning

Min mormor brukar göra omelett med champinjonstuvning till påsk, midsommar och jul. Jag tycker det är supergott och perfekt till lunch eller enkel middag året om.

2 port.

Stuvningen
10 champinjoner
1 msk smör att steka i
1 dl grädde
vitpeppar
salt

Omeletten
5 ägg
4 msk mjölk
salt
1 msk smör att steka i

Skiva champinjonerna och stek dom i smör på hög värme med salt och lite vitpeppar så de får fin färg.
Slå i grädden och låt den koka bort till hälften.
Vispa samman ägg, mjölk och salt.
Hetta upp en stekpanna till medelvärme med 1 msk smör i.
Häll i smeten.
När den börjar sätta sig lite dra smeten från kanterna inåt.
När den satt sig helt häll över stuvningen och servera.

Min mormor. Den roligaste som finns, ingen har den komiska tajmingen som hon. Lika nära till skratt har vi båda två. Vi älskar ceriserosa, leopardmönstrat, glitter och allting som är lite för mycket. Mormor du är bäst, tack för att jag fått vara med dig i köket och tack för att du gjort mig till den jag är. Du är bäst!

 

Dela:

1 comment

  1. Provade receptet och måste säga att det var supergott! Jag är inte så bra på att laga mat ännu men försöker bli bättre, omelett känns inte allt för svårt att börja med 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.