Provocerande positiv

Jag får ofta höra att jag är väldigt positiv, ibland säger folk att jag provocerande positiv. Ibland märker jag att folk blir irriterade på mig för att jag är glad. Lika ofta märker jag att folk vill att jag ska vara med och hålla stämningen på topp. Så här har det alltid varit för mig. Jag tror jag vet varför jag är så positiv, men jag vet inte varför det sticker i ögonen på vissa kanske för de inte vet hur man blir glad. Så jag tänkte jag dela med mig av hur jag tänker.

Okej, nej jag är inte alltid glad, det är ingen människa. Några dagar i månaden är jag extremt nedstämt på grund av hormoner, det är hemskt. Då känner jag inte igen mig själv. Men om man bortser från dom dagarna, så är det ganska lätt att vara glad.

Om jag är allmänt nedstämd så brukar jag börja med att tänka på vad som skulle få mig att bli gladare. Typ i morse orkade jag verkligen inte gå upp. Så då tänker jag ”Om 14 timmar får jag gå och lägga mig igen. Det ska bli så skönt.” Vetskapen om att jag inom en överskådlig framtid kommer få sova igen gör mig gladare. Eller typ det är stökigt hemma och jäkligt jobbigt för man inte hittar grejer eller bara vantrivs. Då är det bara på med bästa musiken, eller ringa en kompis och samtidigt börja röja upp. För varje sak som hamnar på rätt plats så blir jag lugnare och gladare och hela tiden tänker jag ”vad mysigt det här blir”. Istället för ”vad tråkigt det är att städa”.

Om det är värre typ man är jättestressad över sin ekonomi så drar jag till med att dagdrömma. I min dagdröm finns inga ekonomiska bekymmer, jag kan till exempel fantisera ihop hur det skulle vara om telefonen ringde och jag fick veta att jag fått ett jättestort jobb, vunnit på lotto eller ärvt av någon avlägsen släkting. Det låter flummigt men är jätteroligt. Tillåt er att sväva iväg ordentligt. Vad är det första du skulle göra, tänk i små detaljer. Skulle du hoppa av bussen och ta en taxi? Skulle du ringa någon? Skulle du säga upp dig på stående fot? Rusa iväg och köpa de där skorna du drömt om. Fortsätt och tänk större, vad händer nästa vecka? Kommer du flytta? Vad möjliggör pengarna för dig i ditt liv?

Eller man kanske är nere för att man inte hittar kärleken eller det är struligt i ens förhållande. Här är dagdrömmen också min bästis. Jag kan fantisera om att att jag kommer stöta ihop med en fantastisk människa på en fest och denne tycker att jag är ännu mer fantastisk och så går vi på middag, reser bort, lagar mat osv. Till slut har jag skapat världens härligaste människa och lyckats övertyga mig själv om att denne väntar runt hörnet. Så ensamheten släpper och man är bara glad för vilken dag som helst kommer den här människan dyka upp.

(Har hänt flera gånger så dagdrömmeri är inte bara verklighetsflykt det funkar! Nyfiken på mer så kan man boka föreläsning med mig).

Om någon vän eller kollega är allmänt gnällig typ ”vad kallt det är idag?” och man inte vill dras ner i en negativ spiral så brukar jag alltid tänka eller svara något som vänder samtalet uppåt igen. Exempelvis ”ja man gud så skönt att det inte regnar”.

För mig kommer det naturligt att tänka såhär, jag är lixom född så. Men jag tror också att det finns en viktig anledningar till att det är extra lätt för mig att vara glad.

Jag äter det jag har lust till. Jag har inga regler när det kommer till mat, jag äter hemlagad mat som jag är sugen på. Att alltid äta riktigt gott tror jag gör gott. Många undrar hur jag ”håller mig i form” och vill att jag ska skriva om det. Jag vill en gång för alla säga att jag håller mig inte i någon form. Jag bara lever. Jag tror att våra kroppar har stenkoll på vad de behöver, vi behöver bara lyssna och följa. Det försöker jag göra. Men jag tror också att själen och kroppen sitter ihop. Så även om min kropp kanske inte älskar ostbågar och rödvin så gör min själ det! Och eftersom jag blir överlycklig av ostbågar och rödvin en fredagskväll så kommer inte min kropp ta någon direkt skada av det heller, den är glad för själens skull.

Oftast är det dock kroppen som styr i valet av mat för rent naturligt faller det sig så att jag blir sugen på olika saker så att jag äter varierat och jag äter allt jag har lust till. Att låta lust och glädje styra både i köket och i övriga livet tror jag är nyckeln till att bli provocerande positiv. Och så klart alltid ta ut glädjen i förskott! Det är min övertygelse, var glad så mycket det går, och oroa dig inte i onödan. 80% av saker vi oroar oss för inträffar aldrig. ALDRIG. Så den energin kan man spara till annat. När ”faran” väl är framme kan den till exempelvis vara bra att ha så man kan lösa problemet.

Middagstips som gör mig lycklig i själen: