Husligt värre!

Igår kväll lagade jag middag, och samtidigt kokade jag flera kilo bolognese och fyllde frysen med. Jag älskar en långsamt kokad bolognese enligt konstens alla regler men som ni vet så gillar jag ju samtidigt när det går fort. Därför gör jag storkok såhär på hösten och fryser in i fryspåsar 1-2 portioner i varje påse. Så när jag är hungrig och inte orkar laga mat men vill äta comfortfood så plockar jag fram en påse, lägger den frysta klumpen i en kastrull och låter den tina och sen bli varm  där med en halv deciliter vatten. Koka pasta, riva parmesan och sen blanda det med den himmelska bolognesen. Ofta avnjuts detta med ett glas rött vin, tända ljus och Leonard Cohen på Spotify. Jag älskar inte hösten, och gör allt för att den ska bli mer uthärdlig. Detta är ett sätt.

Långa bad är också ett sätt att få hösten att bli något mer okej. Gärna med chokladpraliner och en tidning.

Här hittar du mitt recept på bolognese, så här såg det ut när jag lagade det i Nyhetsmorgon. På söndag gästar jag nyhetsmorgon igen. Då blir det goda soppor 🙂