Fylld bakadpotatis med bacon

Den 26 oktober infaller potatisens dag. Denna underbara knöl. Som jag älskar potatis, det har nog inte undgått någon. Potatis är mitt liv.

Bakad potatis

Bakad potatis kan vara hur gott som helst och en rätt som förtjänar revansch! Allt för många torra folieinlinade potatisar med smaklös skagenröra har vi sett genom åren. Så här gör man en riktigt smarrig bakad potatis.

Tid: 20 min + 1 timme
4 port.

4 bakpotatisar
100 g philadelphia
1 msk paprikapulver
140 g bacon
150 g cheddar riven
225 gratinera i 15 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Picka några hål i skalet på bakpotatisarna.
Baka i ugnen i 1timme, tills de är mjuka hela vägen igenom.
Höj värmen till 225 grader.
Knaperstek baconen och låt den sen rinna av på papper.
Ta ut den färdiga potatisen ur ugnen.
Skär ett kryss i potatisen och gröp sedan ur den och lägg innehållet i en skål (spara skalen så hela som det går, allt ska tillbaka i dem sen.)
Mosa potatisen grovt med en slev.
Häll i bacon, philadelphia, paprikapulver och cheddar (spara lite ost att toppa med). Rör ihop.
Fyll potatisskalen med all röra och toppa med resten av osten.
Ställ in i ugnen och låt de gratineras i 10-15 minuter.
Servera gärna med en blandad sallad.