Saftig saffranskaka

RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD

En favoritkaka till jul, tung och saftig och väldigt enkel att baka. Kakan håller i flera dagar och kan ätas både ljummen och kall.

10 bitar

 

100 g smör

1 pkt saffran

2 dl strösocker

4 dl mandelmjöl

1 pkt snällost, Fontana

3 ägg

saft och skal från 1 apelsin

 

Sätt ugnen på 200°.

Smält smör och saffran i en rymlig kastrull. Ta av från värmen.

Rör i socker, mandelmjöl, snällost och ägg.

Mixa till en smet med stavmixer.

Pressa i apelsinsaft och riv i apelsinskal, rör om.

Häll smeten i en springform 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper.

Baka i 35 minuter. Låt svalna och servera.

 

Tips till servering

1 ½ dl frysta lingon

½ dl råsocker

 

Blanda och häll på kakan.