RECEPTET ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED FONTANA FOOD
En favoritkaka till jul, tung och saftig och väldigt enkel att baka. Kakan håller i flera dagar och kan ätas både ljummen och kall.
10 bitar
100 g smör
1 pkt saffran
2 dl strösocker
4 dl mandelmjöl
1 pkt snällost, Fontana
3 ägg
saft och skal från 1 apelsin
Sätt ugnen på 200°.
Smält smör och saffran i en rymlig kastrull. Ta av från värmen.
Rör i socker, mandelmjöl, snällost och ägg.
Mixa till en smet med stavmixer.
Pressa i apelsinsaft och riv i apelsinskal, rör om.
Häll smeten i en springform 24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper.
Baka i 35 minuter. Låt svalna och servera.
Tips till servering
1 ½ dl frysta lingon
½ dl råsocker
Blanda och häll på kakan.