Grekiska mandelmusslor med fetaost, hjortron

Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.

Det här receptet kräver en hushållsvåg men det är helt klart värt det, de här små ljuvliga mandelmusslorna är verkligen  beroendeframkallade. Kombinationen med den salta fetaosten, söta hjortronsylten och krispiga mandelskalen är något av de godaste jag någonsin skapat. Har du ett familjerecept på mandelmusslor kan du givetvis använda det och bara ta receptet på fyllningen här nedan.

 

120 g mandelmjöl
2 tsk vaniljsocker
50 g socker
115 g smör
100 g maizena
30 g majsmjöl

Blanda samtliga ingredienser utom sylten till en deg.
Dela degen i 25 lika stora bitar.
Rulla varje bit till en boll.

Lägg bollen i en liten musselform eller likande och tryck ut den mot kanterna.
Grädda i 200 grader i 7 minuter.

 

Fyllning

1 pkt fetaost

100 g färskost

2 msk honung

Hjortronsylt

 

Mosa ihop fetaost med färskost och honung till en smet.

Fördela fetaostblandningen i mandelmusslorna.

Toppa med en klick hjortronsylt och servera genast.