Potatisgratäng med Dragon

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Dragonpotatisgratäng

Jag har korsat mina två favoriter med varandra, bearnaisesås och potatisgratäng. Resultatet, världens godaste rätt. Servera med kött eller fågel. Eller som jag bara precis som den är med en sallad. Så gott!

Tid: 15 min + 45 min
8 port.

1, 6 kg potatis
3 msk dijonsenap
4 dl creme fraiche
4 dl vatten
1 dl torkad dragon
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
6 klyftor vitlök

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen tunt.
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Vispa samman dijonsenap, creme friache, vatten, dragon, salt, vitpeppar och pressa till sist i vitlöken.
Häll blandningen på potatisen.
Rör om.
Grädda i 225 grader i ca 45 minuter.
Servera med till exempel grillad biff eller kyckling.