Fräsch rödbetssallad till Jul

Rödbetor med getost

Superenkelt och så himla gott, en jättebra förrätt som alla älskar och är lätt att svänga ihop. Jag gjorde den här på Nyhetsmorgon, om du missade det är är nyfiken så kika här.

600 g rödbetor
3 msk olivolja
salt
1 pkt á 150 gram getost eller fetaost
1 påse baby spenat á 65 g
1 påse hackade hasselnötter
nymalen svartpeppar
några droppar balsamvinäger eller liknade

Sätt ugnen på 225 grader
Skala rödbetorna med potatisskalare
Skiva i ½ cm tjocka skivor
Lägg rödbetorna på ett bakplåtspapper.
Ringla över olivolja och salt.
Blanda runt.
Baka i ugnen i ca 20 min tills betorna är mjuka.
Lägg betorna på ett fat och smula över getost, lägg på spenat och nötter.
Ringla över balsamvinäger.
Servera genast.