Kampen med lövblåsen!

Perfekt fredagsmiddag i veckans avsnitt av ”Lättlagat med Jessica Frej”. Ni kommer väl ihåg reklamen ”kyckling på fredag”. Herregud vad vi sjöng den när jag var liten då den gick varm på tv.

I det här avsnittet visar jag att det går nästan lika fort att laga en god kyckling i jordnötssås hemma som att köpa take away. Vardagsmat när den är som bäst! Gillar ni mina program och recept så tipsa gärna andra och prenumerera så jag kan göra fler.

Okej nu till lövblåsen. Just den här ispelningsdagen var ett helvete. Precis när vi ska börja filma en söndag 8.30 så ser jag massor mer folk utanför fönstret och inser i panik att det är städdag. Det har jag ju såklart helt missat. Vi filmar hemma hos mig i mitt kök och kör flera avsnitt på en dag och är ett team på ca 5 pers. Det är massor med jobb inför en sån här dag och jag blev minst sagt nervös för helt plötsligt drar en lövblås igång. Och det går inte att filma med så mycket bakgrundsljud. Försökte förhandla med grannarna. Kanske kunde jag få blåsa alla löv på måndag istället, blankt nej. De skulle blåsas just nu. Fast detta var i oktober och inte ens hälften av alla löv låg på marken utan de flesta satt i träden. Försökte med allt men de ville inte gå mig till mötes. Tårarna brann innan för ögonlocken, så många dagars arbete som skulle gå till spillo.

Men som tur är har jag världens finaste kollegor som åkte hem och gjorde annat till klockan 15. Då de hade blåst klart och sen filmade vi hela kvällen istället. Det var bara att ställa om. Jag är så tacksam för att de var så generösa och gjorde det för mig! Så fint. Septemberfilm, EditK pr och proffsiga Mia Högfeldt som sminkar mig, ni är bäst!

Note to self, läs breven som föreningen skickar.

Försök att ladda batterierna utan att sabba hår och make när klockan närmar sig 15.00 och jag vet att det kommer bli en väldigt lång kväll..