Mina förebilder inom matlagning

Det är viktigt att ha förebilder när det gäller allt – SÅ bra att kunna ta hjälp och inspireras av andra. När det gäller mat inspireras jag varje dag, men dessa grymma kvinnor är och har varit viktiga förebilder för mig när det gäller matlagning.

Min kompis Louise Johansson (Taste by Louise) som vann Sveriges mästerkock 2011. Hon har så mycket roliga idéer och jag älskar att laga mat med henne, till henne och äta hennes mat. Jag kan ringa Louise mitt i natten och fråga typ ”Tycker du att jag ska köra ingefära i den här rätten?” och så kommer hon alltid med bra input och vice versa.

Nigella. Älskade hennes matprogram som gick när jag gick på högstadiet. Hennes sätt att beskriva mat är så otroligt fint att lyssna på. Så befriande och enkelt i hennes kök.

Min mormor för hennes självklara sätt i köket. Hon har en sån självsäkerhet som jag alltid sett upp till. Hon svänger ihop pannkakor till 10 ungar, lagar en festmåltid till 6 kompisar, samtidigt så jäser bulldegen och hon bara skrattar och tar ett glas vin. Där fick jag stå på en pall i vårt minimala kök på landet hela sommrarna