Stekpannan är inte lika tung längre

Nytt år betyder för många nya träningsvanor. Idag tränar jag regelbundet men så har det inte alltid varit. Det hela började 2011 när vi gjorde en inspelning i mitt kök och jag skulle lyfta en stekpanna i bild men inte orkade. Fy, det kändes fruktansvärt att inte ens kunna lyfta en stekpanna.

Under hela 2011 var jag väldigt trött och behövde typ ta en powernap varje dag efter jobbet (och då jobbade jag mycket mindre än jag gör nu). Jag började promenera varje dag, ca 3-5 km. Det var ett superbra sätt för mig att komma igång. Under 2012 började jag jogga och blev mycket piggare. För första gången i livet gillade jag att röra på mig! Mellan 2013-2016 testade jag också att springa olika lopp som Tjurruset och Göteborgsvarvet. Så kul! Idag springer jag lite, går mycket och tränar regelbundet med min PT Mathias Singh. Och jag känner mig piggare och starkare än någonsin! Med Mathias kör jag väldigt mycket olika pass. Lite kampsport, mycket styrka och smidighet. Som ett komplement till löpningen och promenaderna. För mig var det verkligen viktigt att komma igång med de där första promenaderna – för att sätta en rutin och få lusten till att röra på mig. Jag vet att många har som löfte nu att börja träna, mitt bästa tips. Lägg ribban lågt och höj den i takt med att lusten ökar. Bättre än att rivstarta och sen ge upp för att det känns orimligt svårt och tungt.

Bild från Göteborgsvarvet 2016, bästa outfiten!

Jag och min kompis Linda efter Tjurruset 2015!

Kram!