Ett nyårslöfte jag gav mig själv för några år sedan var ”festa mer”! Det kanske låter lite tvärtom mot vad man brukar lova sig själv men låt mig förklara.

Jag hade varit i en sån jobb-bubbla där allt kretsade kring måsten och dåligt samvete. Mitt ex jobbade också mycket hela tiden och jag hade någon bild av att det var det rätta och att jag skulle jobba lika mycket som honom. Men så insåg jag att jag var på väg att tappa bort mig själv och mina vänner. Jag prioriterade att sova och vila istället för roliga middagar och en drink med bästa vännen. Så jag lovade mig själv att ”festa mer”.

Jag lyssnade till min vän Daniel som sa att sömn var överskattat och började ha middagar hemma. En gång i månaden minst med minst 5 gäster. Snabbt märkte jag att man får mer energi av en rolig kväll med vännerna än av 8-timmars sömn. Så här i början av året är jag noga med att påminna mig själv om att det sociala är lika viktigt som att träna, sova och jobba. En tre-rätters med goda vänner frigör massor med bra grejer. Ger flow i det mesta och hjälper också ofta en att lösa problem, funderingar och lätta på stress. Kärlek är allt!

Jag skrev en bok om det här, Fest på 30 min. 12-stycken 3-rätters menyer som man svänger ihop på 30 min. aktiv tid. Den finns nu i mjukband till vrakpris. Vill du ha ett gladare roligare 2018? Ha då mer fest hemma i köket!