Saganaki -middag på en kvart

Jag älskar att laga mat, men tycker inte om att stressa. Det är därför jag vill ha recept i vardagen som går snabbt av sig själv utan att jag behöver skynda mig utan faktisk kan njuta av tiden i köket och framförallt kunna njuta av god mat en helt vanlig vardag.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Saganaki med citronsallad

Har du ännu inte provat den grekiska hårosten saganaki så är det hög tid nu, försvinnande god och enkel att göra.

Tid: 15 min
4 port.

2 små citroner
1 påse machésallad á 65 g
1 påse ruccola á 65 g
15-20 små cocktailtomater
1 kruka basilika
½ tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 små citroner
4 pkt saganaki (grekisk hårdost)

Filéa citronerna (psst orkar du inte de så klyfta dom och lägg ett par klyftor på varje tallrik som sen pressas över osten).
Fördela machésallad och ruccola på 4 tallrikar.
Dela tomaterna och fördela dem också.
Fördela basilika blad och chiliflakes.
Ringla över olivolja
Filéa citronerna och fördela på tallrikarna (psst orkar du inte de så klyfta dom och lägg ett par klyftor på varje tallrik som sen pressas över osten).
Hetta upp 2 stekpannor.
Lägg Saganaki-ostarna mitt i pannorna, 2 i varje.
Låt den steka ca 2,5 – 3 minuter utan att röra den på ena sidan.
Kanterna smälter lite, tryck till den lite lätt innan du vänder den.
Stek andra sidan lika länge.
Ta upp den försiktigt och servera genast.