Restaurangerna du inte får missa om du besöker Stockholm

Oavsett om du bor i Stockholm eller bara besöker Stockholm över en helg måste du bara besöka de här magiska restaurangerna.

Bästa dejtbordet på Rolfs kök!

Rolfs kök. Så mysigt! Fönsterbordet är ett måste om man är på dejt. Perfekt dejt-krog faktiskt! De har mycket klassiska rätter som jag gärna äter ute men inte lagar hemma. De är väldigt kända för Oxkinderna (med all rätt), men fläsksidan är nog min favorit ändå.

Magisk rätt med dill och kyckling på Lilla Ego.

Lilla Ego är bäst i alla kategorier. Det är en supermysig och opretentiös stämning. Personalen är personlig, rolig, proffsig och välkomnade. All mat är så god att man börjar nästan gråta. Satsa på en obokad barplats om ni ska hit, det är garanterat den bästa.

Bild från en superhärlig middag med ett grymt gäng på Sturehof efter Sthlm Food and Wine.

Sturehof. Fest, bar och sjukt bra mat i ett. Proffsig service, roliga gäster och ligger mitt i smeten. Alltid öppet och köket stänger så sent som 01 – vilket är perfekt om man som jag har udda arbetstider. Älskar deras klassiska rätter. Kåldolmar, slottsstek eller en riktigt schysst moules frites.