Mjölkfri korvstroganoff på 15 min.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Merguez strofanoff

Korvstroganoff med lite mer går snabbt att göra med kryddig merguezkorv. Den här tiden på året tycker jag om lite extra värme i maten i form av chili, i detta fallet sriracha.

Tid: 15 min
4 port.

2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
400 g lammkorv, gärna merguez
2 burkar tomatkross
1 msk sriracha chilisås
1 buljongtärning grönsak eller kyckling.

Kokt ris eller potatis till servering.
Strimla lök och vitlök.
Skiva korven.
Fräs korv och lök i lite olivolja på hög värme i några minuter.
Häll på tomatkross, sriracha och 1 grönsaksbuljongtärning.
Puttra 10 minuter och servera med kokt ris eller potatis.

Tips! Ingen tid att koka ris? Servera med vita bönor. Bara öppna 2-3 burkar och skölja av, låt de bli varma i stroganoffen.

Tips! råkar du ha färsk persilja eller timjan hemma? Strö över det innan servering för extra smak

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Den här stroganoffen lagade jag och Lina på Gotland i sommras. Nu ligger snön tjock utanför mitt fönster och jag drömmer mig tillbaka. Även om vi jobbade hela sommaren hade vi så himla roligt! Tror jag alltid kommer minnas sommaren 2017. Sitter nu och lyssnar på skivan som jag och Lina hade på i bakgrunden ca jämt! Otroligt fin, lyssna här.

Sugen på vegomiddag? här hittar du massor av mina vegorecept.