Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag får ofta frågan om hur mina dagar egentligen ser ut. Sanningen är att ingen dag är den andra lik. Men tänkte försöka punkta upp hur en ”typisk” dag kan se ut. Det generellt långa arbetsdagar men det känns sällan så eftersom jag tycker om mitt jobb.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Klockan ringer vid 08.00.

Sen väntar kaffe, kaffe och lite mer kaffe.

Äter frukost hemma i myskläder (obs måste vara snyggt och bekvämt, typ lyxig pyjamas). Drömmer om den här. 

Svarar på mail, skriver recept, testlagar rätter till exempelvis Amelia.

Har telefonmöten. Det kan vara typ intervjuer eller liknande. Samtidigt sätter jag på en tvättmaskin eller plockar hemma. Är tyvärr expert på att stöka till även om jag bor själv så finns det alltid något att plocka upp och lägga på sin plats.

Dusch och smink vid 12.00.

Möten på stan, kanske tillsammans med min agent Edit.

Matlagningsuppdrag hemma hos en samarbetspartner. Jag åker dit och lagar 3-rätters till en tjejmiddag.

Hem igen 20.00 och byter direkt till myskläder och tar emot matleverans. Handlar i princip jämt på nätet.

Lagar en enkel pasta med citronsås (MUMS).

Förbereder för söndagens Nyhetsmorgon (tillexempel testlagar menyn och renskriver recepten).

Sätter mig vid datorn och svarar på mail och gör planering för Nyhetsmorgon.

22.00 pratar i telefon med en kompis och tar en kopp te.

23.00 kollar 1 avsnitt av Orange is the new black (så grym serie!).

00.30 släcker lampan och kryper ner.

På språng mellan möten! I september kunde jag ha med mig cykeln på stan. Jag har dessvärre ingen bil just nu (MIN STÖRSTA ÖNSKAN) så jag cyklar överallt. Jag älskar min cykel men vintertid och när man har massor med matkassar är det struligt.