Stellagalan

Mormor, en riktig stjärna i köket! Årets Stella i min värld.

På söndag är det dag för den första ”Stellagalan”. Ett fantastiskt initiativ. En gala av och för kvinnor. Så här skriver Stella om sig själva:

”STELLA-galan prisar proffs, enbart kvinnliga proffs, inom mat och dryck. Det är det som skiljer galan från andra galor och tävlingar inom mat- och dryckesbranschen. STELLA-priserna kommer att delas ut för att lyfta, hylla och prisa kvinnor, eller personer som identifierar sig som kvinnor. Att skapa fler kvinnliga förebilder är ett av syftena då det är viktigt för branschens framtid att visa för nyutexaminerade kollegor att det både går att göra karriär och trivas i branschen.

Priser kommer delas ut i nio kategorierer det första året, läs mer om vilka kategorier det är under Tävlingskategorier.

Idén till STELLA-galan har vuxit fram i ett nätverk på Facebook, ”Kirke – Kraftkvinnor i Köket”. I nätverket finns kvinnor från hela Sverige som är proffs – kockar, konditorer, kallskänkor, sommelierer, servitriser, restauratörer, hovmästare, bartenders, bagare, journalister, marknadsförare, skribenter, debattörer, författare och kreatörer av olika slag. Alla med kunskap och intresse av mat och dryck. STELLA-galan är en ideell förening.

Till själva galan kommer enbart kvinnliga gäster att bjudas in den första gången och det är enbart kvinnor som planerar och arrangerar galan. Arrangörerna vill visa att det finns gott om kvinnor i mat- och dryckesbranschen och vill även rent visuellt åskådliggöra detta då det enbart är kvinnor med på STELLA-galan. Hur det blir i framtiden är ännu inte beslutat, tiden får utvisa om jämlikheten utvecklats positivt, vilket är målet. Då avvecklar vi oss själva!”

Jag tycker det är så obeskrivligt bra och ser verkligen fram emot söndagen. Jag är så imponerad av alla kvinnor bakom galan som såg ett poblem och faktiskt tog sig tiden att göra något åt det. Det är så lätt att tycka, men krävs så mycket arbeta att faktiskt förändra något!

HEJJA ER!