Så mäktigt var guldbaggen 2018

Rysningarnas gala. Wow vilken gåshud jag fick när alla kvinnor hand i hand gick på röda mattan. Sen det obeskrivligt mäktiga talet på scen, hur alla reste sig och gick upp. Jag grät när jag såg det här, nu händer det. Petra Mede var så fantastisk som alltid och lyckades verkligen göra en rolig gala trots allvaret. Hatten av! Jag sitter själv och skriver manus till en grej jag ska göra om några veckor och blir så peppad av att se coola och proffsiga Petra leverera på scen. Så bra vill jag också vara!

För er som vill se galan ligger den här på SVT play.

Vad gjorde jag som tv-kock på en Sveriges största film gala kanske ni undrar? Ja det är så att jag sen lång tid tillbaka jobbar med familjeföretaget Fontana Food som stod för maten på galan. Ett ärofyllt uppdrag och lite läskigt. 1300 tallrikar ska ut samtidigt, maten ska vara god, vacker och mättande. Middagen serveras först vid 22 så alla är vrålhungriga. Jag är så imponerad av det Fontana och köksmästare Samuel tog fram. Det var verkligen gott, färgglatt och generöst. Stolt över att jag jobbar med ett så bra gäng. Grekiska smaker med lite mer opa gick hem bland gästerna vad jag kunde se. Jag tyckte extra mycket om att det på en gala faktiskt fick vara mat med lite tryck i. Alltså mycket smak och mycket mat. Schyssta stora bitar av grekisk hårdost, massor med oliver, friterade potatiskroketter på stora fat och massor på tallriken. Ofta när man går på fin fest är det typ två kors lagda sparrisar och en miniklick löjrom. Visst kan det vara gott men man är ju hungrig sen! Den här maten var FEST!

Till och med mandarinerna som låg som dekoration med olivkvistar, citroner och blommor på borden åt gästerna upp haha.

Jag blev sminkad innan galan av Linda KällbergEstee Lauder och så köpte jag ett supersnyggt läppstift från mac. Ett rött metallic, sitter som berget och lyser verkligen. Plus i kanten för att det är kyssvänligt dvs färgar inte av sig alls! Perfekt när man är nykär 🙂 Klänningen är från Cherie, en butik som låg vid stureplan förut men som tyvärr inte finns kvar. Örhängena är från mitt favoritmärke By Martinsdotter. Det bästa är att de förutom att vara snygga också är sköna. De väger nämligen ingenting i princip.

Tack Guldbaggen och Fontana food för en minnesvärdkväll!