Supergott och lättlagat på alla hjärtans dag

Foto Lina Eidenberg Adamo

Jag har i princip aldrig firat alla hjärtans dag med någon kärlek utan det blir oftast med mina vänner, dom som alltid funnits i mitt hjärta. I år blir det nog så också, kommer vara mitt i en kokboksplåtning så får nog fira med min älskade vänner Lina och Bella. Lina har varit en riktig klippa i mitt liv de senaste 1 1/2 åren och jag vet ärligt inte hur jag hade fixat det om inte hon varit i mitt liv. Lina I love u!

Tagliata con ruccola

Första gången jag åt detta var i Florens för 10 år sen. Italien i ett nötskal, enkelt och samtidigt helt fantastiskt. Tänk på att köpa det bästa köttet du hittar, för köttet spelar huvudrollen här. Vill man göra rätten lite mer matig så är ugsrostad potatis ett härligt tillbehör.

Tid: 20 min

4 port.

800g Ryggbiff i 4 skivor
salt
nymalen svartpeppar
Smör att steka i
1 dl Pinjenötter
200 g Ruccola
1 Citron
2 dl hyvlad/riven parmesan
6 msk Olivolja med mycket smak

Ta fram köttet ur kylen och torka skivorna med lite hushållspapper.
Rosta pinjenötterna gyllen bruna i en torr stekpanna.
Salta och peppra köttet.
Hetta upp en stekpanna rejält och stek köttet i rejält med smör på hög värme så det får fin yta. Godast att servera mediumstekt tycker jag. Hur lång tid det tar beror på tjocklek på biffarna och värme i pannan men ungefär 2-3 minuter på varje sida.
Lägg ruccola på ett fat, pressa över citronjuice och strö över pinjenötter och riven parmesan
Skiva biffarna och lägg ovanpå salladsbädden.
Ringla över olivoljan.
Servera!

Recept på en god fördrink hittar du här.

Foto Lina Eidenberg Adamo