Söndagsmys läckra bakverk

Söndag, vad gör du idag? Jag håller på och skriver på min kokbok. Det är knappt om tid. På onsdag börjar vi fota och jag vill helst att boken ska vara i princip klar då, textmässigt. Jag hade varit överlycklig om jag lyckades bli klar idag. Håll tummarna!

Om jag hade varit ledig idag hade jag velat ta en lång löptur i kylan och sen komma hemma och sjuka ner i badkaret (som jag inte har) och efter det ställa mig och baka något. Sen skulle jag vilja att min pojkvän kom över och att vi kollade på nya säsongen av Bron. Har du en ledig dag framför dig och vill baka så kommer här lite smarriga söndagstips.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Chokladkaka med potatis Den här kakan bakade farmor till mig när jag var barn och även den har hängt med hela livet. Minns hur udda jag tycket det var med potatis i en kaka men när jag smakat förstod jag varför. Världens härligaste konsistens!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Blåbärsmuffins Extra lyxiga muffins med ljuvlig blåbärstopping. Glutenfria och enkla att baka, perfekt helgpyssel

Rabarber och hallonkaka med dulce de leche tosca En ljuvlig kaka med härlig kolatopping. Den här kan du baka antingen i en rund form eller i en rektangulär ugnsform och skära rutor av.