Köttfri måndag med supersmarrig satay!

Vego Satay

Det är lätt att laga vegetariskt när man kan använda sina vanliga recept och bara byta ut köttet mot veg alternativ. Perfekt sätt att på ett enkelt sätt äta grönare. 

4 port.

Ca 600 g Oumph eller annat ”vegokött”
Grillpinnar

Marinad
½ dl sesamfrön
1 msk färsk riven ingefära
1 msk färsk riven vitlök
2 msk ljus soja
1 msk farinsocker
1 msk gul curry
1 msk kokosolja

Blanda Ihop marinaden och blanda sen med oumph låt gärna marinera 1 timme eller mer.
Trä oumph på spett.
Stek spetten i kokosolja eller rapsolja så de blir varma och får schysst stekyta.

Jordnötssås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
1 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal olek
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk socker
1 tsk salt
1 st lime

Finhacka lök och vitlök.
Fräs lökarna i olja i en kastrull i ca 3 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser utom limen.
Låt småkoka i 10 minuter.
Pressa i limen och servera till spetten.

Till servering:
Nykokt basmatiris
Koriander
Finstrimlad vitkål