Sloppy Joes -Nya Burgaren

Jag fick ett meddelande på instagram som löd såhär:

Det är så svårt att veta vilka recept ni kommer gilla, vilka ni kommer laga. Vad ni kommer fastna för när ni läser amelia eller mina böcker. Därför är det så extremt roligt att få sånna här kommentarer. Så fint att höra att ni faktiskt lagat rätterna och gillat dom. Jag lägger massa med tid på att fundera ut rätter, provlaga recepten och bjuda vänner på dem för att de att de går hem i stor skala. Jag vill att det i varje nummer av amelia ska finnas något för alla. Jag vill att ni ska läsa recepten och känna att det här grejar jag det är lätt, låter gott och känns görbart. Jag villa att ni ska se Linas fina bilder och bli hungriga! Och när ni skriver till mig, taggar bilderna eller kommenterar här så blir jag så glad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det är den finaste responsen. Tack!

Här kommer receptet från amelia nummer 24. 

Sloppy Joes burgare

Det här är jättegott, men har inte riktigt slagit igenom i Sverige ännu, den amerikanska rätten Sloppy Joes, som är som en hamburgare fast med typ köttfärsås istället för biffar.

4 port.

Burgare
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
2 stjälkar bladselleri
2 msk smör
800 g nötfärs
800 g krossade tomater
½ dl ketchup
½ dl tomatpuré
2 msk soja
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Senapsdressing
2 dl creme fraiche
2 msk grov dijonsenap
2 msk sötstark senap

Skivad ost och hamburgerbröd eller frallor till servering.
Skala och finhacka lök, vitlök, selleri och morot till köttfärsröran.
Fräs löken och grönsakerna i oljan i cirka 3 minuter.
Tillsätt köttfärs, salt och peppar och fräs tills det har fått färg.
Rör ner övriga ingredienser låt såsen småputtra utan lock i cirka 30 minuter eller tills den har tjocknat.
Rör om då och då.
Grilla bröden i ugnen ett par minuter
Fördela köttfärsröran på brödens underdel.
Lägg en skiva ost ovan på och en klick senapskräm.
Servera direkt.