Ljuvlig påskmat – Key Lime Pie

I senaste amelia som kom ut idag hittar ni massor med goda påskrecept. Bland annat den här goda pajen som är helt ljuvlig.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Key lime pie

När jag bakade den här undrade jag för mig själv, varför bakar jag inte detta varje vecka. Så obeskrivligt fräscht och supergott. Jag lovar er succé till påsk!

Tid: 30 min + tid i kylen
Ca: 8 bitar

Pajbotten
150 g smör
200 g digestivekex (gärna glutenfria)

Fyllning
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
3 lime finrivet limeskal och färskpressad limejuice (ca 1 dl)
Ev. Hallon till servering och lättvispad grädde.

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull.
Krossa kexen fint, exempelvis i en matberedare.
Blanda ner kexsmulorna i smöret.
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Sänk nu temperaturen i ugnen till 150°C.
Rör ihop äggulorna med den kondenserade mjölken, limeskal och limejuice.
Häl smeten i formen.
Ställ in i ugnen 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Låt sedan pajen stå i kylen minst 3 timmar före servering.
Servera som den är eller ihop med hallon och lättvispad grädde.