På söndag ska jag gästa Bingolotto med Agneta Sjödin. Vi ska göra enkel och god påskmat. Så i helgen har jag pysslat med recept dit. Hur gulliga blev inte de här äggen? Nu är jag på Gotland och köket här är inte så välutrustat så jag hoppas på att kunna göra ännu finare på söndag med spritspåse, pincett och äggkoppar. Nu är de utplacerade i pumpamjöl som var snyggt grönt och smakar gott.
Gulliga ägghalvor
Om det inte är barn med vi påskbuffén så är detta jättegott ändå, men man kan ju om man vill hoppa över dekorationerna.
4 st.
4 ägg
2 msk majonnäs
½ msk dijonsenap
½ tsk tabasco
½ morot till näbbar
Pepparkorn/linser eller liknande till ögon
Koka äggen, 8-9 minuter dvs fast gula.
Låt äggen svalna i kall vatten.
Skala och dela äggen.
Ta ut gulorna och lägg i en skål med majonnäs, dijonsenap och tabasco.
Mosa ihop till en slät röra med gaffel.
Fördela röran där gulan låg i äggen, spritsa gärna
Skär små trekanter av morötterna och placera som näbbar och fötter
Sätt pepparkorn som ögon.
Placera på ett fat eller i äggkoppar.
Om du placerar på ett fat kan du strö ut exempelvis pumpafrön så de står stabilt.