Våffla med korv

I filmen Jalla Jalla så äter dom ”våffla med korv” ända sen jag såg den filmen första gången har jag varit sugen på att testa detta, men det var först nu jag kom mig för, och det är inte sista gången. Så mycket godare än korv med bröd. Recept på våfflor hittar du här skulle säga att det här är en prefekt lunch i påskhelgen.

Våffla med korv

4 våfflor gärna våfflor med bovete
4 grillkorvar
Lite smör att steka i

 

Chilimajonnäs
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
2 dl neutral rapsolja
½ vitlöksklyfta
1 finhackad färsk chili/ 1 msk sriachasås

Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
Tillsätt oljan först droppvis, och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning.
Smaksätt med finriven vitlök, salt och chili.

Valfria ”korvtillbehör” jag väljer:
Rostad lök
Senap
Chilimajonnäs
Ruccola eller bladspenat

Stek korven i lite smör.
Lägg korven på en våffla, toppa med valfria tillbehöv
Vik ihop och njut.