Min lättlagade festliga påsk!

 

Hej på er!

På morgonen  på påskafton tänkte jag göra ägg royal till alla. Som en liten överraskning. Kul med extra lyxig frukost, och det går snabbt att göra. Recept här.

Till förrätt blir det carpaccio med salmalax. Alltså bland det godaste som finns, och jag vet att alla älskar det. Recept här. 

Det som händer för mig påsk är att jag åker upp till fjällen med min pojkvän, hans son plus och bror med familj. Vi blir 4 vuxna och 3 barn, och jag vill gärna laga en superhärlig påskmiddag men ändå maxa tiden i backen så det här kommer jag laga. Det går snabbt, en del kan jag förbereda på fredagen och framförallt det blir himla gott! Ska bara komma ihåg att packa med en vass kniv, pepparkvarn och en vettig skärbräda hemifrån. Kanske en gjutjärnspanna med. Så mycket enklare att laga mat då.

Till varmrätt så blir det lammstek med chevregratäng. Alltså kan inte nog puffa för det är receptet. Magiskt gott. Du hittar det här!

Till dessert blir det världens bästa dessert nämligen Lemon posset! Jag kommer göra den med någon lakristopping men inte bestämt hur ännu. Ska vara med på Lakrisfestivalen och laga den på scen den 15 april så kommer passa på att testa lite nu i påsk vad som blir godast. Recept här.

Nu ska jag tvätta, leta fram skidkläderna och börja packa. Tänkte också försöka boka nog timme skidlektion till mig själv skulle vilja vässa lite på min teknik. Jag kan åka men känner mig lixom inte sådär trygg och odödlig som jag gjorde när jag var 12. Så vore kul med lite tekniktips och bli lite bättre igen!

Glad påsk på er!