Påsktårta med choklad och nougat
Min vän Linda dekorerade en tårta på liknade sätt för många år sen och när jag testade själv slogs jag av hur enkelt det var. Och såklart gott! Orkar man inte göra kakan kan man köpa 2 färdiga kladdkakor och göra i ordning på samma sätt. Alltså lägg dom bara på varandra. Tar man bara en blir kakan så låg.
Kakan
150 g smör
200 g mörk choklad i knappar
1 dl kakao
1 1/2 dl socker
4 ägg
1 tsk flingsalt
Ev Vispgrädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt socker, ägg, salt och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter, ej varmluft
Låt svalna och ställ i kylen.
När kakan svalnat är det dags att dekorera med följande.
150 g nougat
2 dl kokos
Ca 1 tsk Grön hushållsfärg
Ca 1 tsk Gul hushållsfärg
Godis – ägg, kaniner, kycklingar och liknade.
Smält nougaten i micron.
Blanda kokosen med karmellfärgen, i en skål, blanda gärna med händerna så det blandas väl.
Addera lite karmellfärg i taget till önskad kulör, olika märken färgar olika mycket.
Häll nougaten på kakan.
Stö över kokos.
Låt stelna.
Dekorera med godis.