Torsk med rödbetor, kapris & kokt potatis

Det var faktiskt med den här rätten som jag lärde mig äta fisk. Det är en perfekt nybörjar rätt eftersom den är mild men ändå med mycket smak från kapris, betor och brynt smör.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Torsk med rödbetor, kapris & kokt potatis

Tid: 25 min

600 g torskfilé eller torskrygg i 4 portionsbitar
salt
svartpeppar
100 g smör
4 tsk kapris
2 dl hackad inlagd rödbeta
Några dillkvistar
1 kg mjölig potatis

Skala potatisen och koka den i saltat vatten (1 ½ tsk salt per liter vatten) tills den är mjuk hela vägen igenom.
Smält smöret på låg värme i en egen kastrull.
När smöret smält, fortsätt att ha det på värmen och rör hela tiden till det blir bärnstensfärgat och doftar nötigt.
Salta och peppra och lägg en liten tesked smör på varje fiskbit. Ställ formen i ugnen på 120 grader i ca 20 minuter. Tills fisken är precis genomstekt. Jag tycker att innertempraturen ska vara ca 50-52 grader, har du en stektermometer, använd den!
Pressa potatisen genom en potatispress eller tryck den genom en sil.
Servera fisken med kokt pressad potatis, kapris, rödbeta och generöst med brynt smör.