Lätt att laga fisk

foto lina eidenberg adamo

Laxbugare

Jag är nog lika dålig som de flesta på att äta fisk, men de här laxburgarna är oemotståndliga. Det blir så himla gott med örtdressingen och det krispiga brödet. Och att döma av barnen i min närhet även en favorit hos dom.

Tid: 25 min
4 port.

Laxburgare
600 g laxfilé
1 litet ägg
1 tsk salt
1 dl finskivad salladslök
Smör att steka i.

Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare.
Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan.
Stek 3-4 minuter på varje sida.

Dressing
2 dl majonnäs
½ kruka basilika
några dillkvistar
½ dl finhackad gräslök
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt

Mixa till en slät grön dressing.

Picklad gurka
½ dl ättika
1 dl socker
1 ½ dl vatten
½ gurka

Koka upp ättika, socker och vatten.
Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel.
Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.

Till servering: Rostat toastbröd och sallad.