Receptet är framtaget i ett betalt samarbete med Fontana Food.
Burgare med halloumi
Att blanda halloumi med köttfärs är i gott i allt från köttfärssås till burgare och köttbullar. Det här kan vara en av min bästa burgaridéer!
4 st
600 g nötfärs
300 g Fontana grilloumi eller halloumi
3 msk torkad oregano
2 ½ msk sriacha chilisås
½ tsk salt
1 dl vispgrädde
Riv grilloumin på den grova sidan på rivjärnet
Blanda ihop ingredienserna till en smet, rör inte för mycket då får man sega burgare.
Forma till 4 hamburgare, tänk på att de drar ihop sig lite på grillen så gör de lite plattare än de ska vara.
Grilla eller stek på medelhög värme så de får fin yta och blir precis genomstekta.
Servera med valfria tillbehör eller dom som jag valt.
Till servering:
Fontana chilihummus
Fontana soltorkade tomater
Kruksallad
Hambugerbröd gärna brioche
Färsk oregano