Tårar och mat

Alltså jag är så blödig. Igår på Young chef tävlingen så satt vi på front row när kockarna gick fram med sina rätter till juryn och presenterade rätterna och storyn bakom.

Så kom kocken John Taube Iv som representerar USA fram med sin rätt, anka och betor. Och John börjar snacka. Hans pappa var så stolt över att John var med i tävligen och hade lovat honom att odla rödbetorna som han skulle använda i tävligen. Men så fick han nyligen cancer och gick bort för två månader sen.

Han berättade det inte som en snyft historia för att få juryns kärlek utan bara i förbifarten. Men jag bröt ihop totalt. Så oerhört fint och sorgligt. Det är något med föräldrar som är så stolta över sina barn och stöttar dom i sina drömmar. Sen att han inte fick vara med nu och se sin son när han presenterade sin magiskt vackra rätt är bara så sorgligt och onödigt. Fuck cancer.

Resten av dagen njöt vi av Milano, glass, magiskt god mat och bubbel!