Grattis Yasuhiro Fuijo

Yasuhiro Fuijo vann igår San Pellegrino Young Chef Award! Bara 30 år gammal kan han nu kalla sig världens bästa unga kock. I sitt tacktal så sa han dock väldigt ödmjukt att han inte kände sig som bäst i världen utan att han de här dagarna träffat så många andra kockar som lärt honom massor med nytt.

Det var en väldigt rörd Yasuhiro Fuijo som tog emot pokalen och han hade svårt att greppa att han verkligen var bäst.

Hans mål är nu att visa juryn att han är värdig vinnare, ett väldigt fint sätt att se på priset som han verkligen förtjänat genom hårt arbete.

Under middagen igår ville han att de andra tävlande skulle signera hans kockrock med sina namn.

Väldigt fint av honom tycker jag, att hylla de andra tävlande på det sättet.

Jag hade svenska kocken Anton Husa till bordet och vi pratade såklart om hur det kändes att inte vinna och det var helt okej. Anton var väldigt nöjd med sin rätt och sin insats och tycker att Yasuhiro Fuijo är en värdig vinnare.

När jag snackade med de övriga tävlande från hela världen så var det verkligen en vänskaplig ton dem emellan och alla hjälpe och stöttade varandra. Så de som inte vann kände ändå sig väldigt nöjda med att delta eftersom de knutit kontakter världen över och nu kunde besöka varandra och byta erfarenheter.

Tack San Pellegrino för att jag fick vara med på plats och bevaka denna fantastiska tävling för unga kockar världen över. Jag tror att det är just den här typen av evenemang som skapar en fredlig och kärleksfull värld.

Mat är livet!