Marinad tips

På 90-talet alltså när jag var barn handlade det alltid i grilltider om den perfekta marinaden. Kommer ni ihåg? Man snackade om hur länge det skulle marineras och dem ultimata marinad recepten. Det var som att det inte gick att grilla om man inte hade marinerat köttet.

Idag känns det som att det aldrig marineras, så tråkigt tycker jag! Jag älskar marinad. Idag ska min bror komma på middag och vi ska grilla kyckling och halloumi. Jag har nu lagt kycklingen i marinad, och vet ni vad hemligheten med en bra marinad är? Lite yoghurt! Faktiskt är det bevisat att just yoghurt gör att marinaden tränger in bättre i köttet. Jag har gjorde min marinad på det som fanns hemma. Ungefär såhär:

1/2 dl yoghurt
1 msk siracha chilisås
1 msk honung
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja

Lite kryddor:
Salt, spiskummin, oregano, timjan, paprika, svartpeppar, rosmarin.

Nu ligger kycklinglår filéerna i kylen och mår bra, jag jobbar undan det sista och snart blir det mysfredag! Imorgon och söndag jobbar jag. Hoppas ni får en fin helg!