De tävlar i Årets kock 2018

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2018 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 28-29 september 2018. Här är kockarna ni ska hålla koll på under året.  Den tidigare vinnaren är Peter J Skogström, Årets Kock 2006, som i årets tävling också tävlar mot sin fru Marie Skogström. Det känns som det kan bli en rolig match 🙂 Modigt av dem att tävla mot varandra, och himla skoj!

Åretskock 2017, var i Malmö och jag var där!

Jag och Anette Rosvall var på plats och hejade, i år vet vi inte hur vi gör för finalen sammanfaller med bokmässan. Panik!

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018: 

  1. Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm
  2. Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro
  3. Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
  4. Björn Glans, Grand Hôtel, Lund
  5. Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
  6. David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm
  7. David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  8. Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg
  9. Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm
  10. Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg
  11. Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm
  12. Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
  13. Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
  14. Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
  15. Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna
  16. Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg
  17. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  18. Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
  19. Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
  20. Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
  21. Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm
  22. Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
  23. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  24. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
  25. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
  26. Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna,
  27. Niklas Pallgren, Greens Gastronomi och Kämpasten, Sigtuna,
  28. Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
  29. Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
  30. Sanny Lind, Krubb, Stockholm
  31. Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm
  32. Sonny Tapper, Ichi, Stockholm