Tre goda efterrätter till studenten!

Världens godaste och enklaste dessert. Det blir en sötsyrlig och silkeslen ”lemon posset”, en brittisk efterrätt som är så god att den tagit sig hela vägen till mitt kök! Går bra att förbereda dagen innan och sen servera i exempelvis engångsmuggar toppade med svenska jordgubbar på den stora dagen.

Fotograf: Johanna Åkerberg Kassel

När jag var barn blev jag alltid tokigt besviken när den efterlängtade desserten som nalkades var fruktsallad. Men när jag blev äldre och visare kom jag ju på att fruktsallad är vansinnigt gott om man gör det på rätt sätt med uteslutande god frukt (d.v.s. inte stenhårda päron, äpplen och övermogen banan), bär och en smakrik dressing. Den här är jättegod om det är en varm dag när man tar sin examen. Mitt recept hittar du här.

En ljuvlig sommarkaka med härlig kolatopping. Den här kan du baka antingen i en rund form eller i en rektangulär ugnsform och skära rutor av. Perfekt som fika eller dessert på sommarbuffén.